1. Zeebaars met een sabayon van Kasteel Rouge
Dit verfijnde gerecht is een culinaire belevenis waarin zachte zeebaarsfilet perfect samengaat met de rijke smaak van Kasteel Rouge. We haalden de spreekwoordelijke mosterd voor dit recept bij Kasteel Brouwerij Vanhonsebrouck, de meesterbrouwers achter Kasteel Rouge.
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 4 zeebaarsfilets
- 6 flesjes Kasteel Rouge
- 3 polderaardappelen
- 100 g zure room
- 4 jonge preien
- Tempura-mix
- Enkele verse kruiden (bieslook, peterselie, rode zurkel)
- Piment d’Espelette, zeezout, peper
Bereidingswijze:
- Marineer de filets 10 minuten in Kasteel Rouge, kruid ze met piment d’espelette en bak ze op vel met wat olijfolie.
- Maak een aardappelpuree met zure room, lente-ui en gestoofde prei.
- Frituur stukjes zeebaars in een tempurabeslag van Kasteel Rouge.
- Maak een sabayon met eigeel, Kasteel Rouge en geklaarde boter.
- Serveer de zeebaars met de puree, gefrituurde visstukjes en sabayon. Werk af met verse kruiden.
2. Eenvoudig recept: Zeebaars met mediterrane groenten
Weinig tijd? Dit eenpansgerecht brengt de smaken van zeebaars en verse groenten samen zonder gedoe.
Ingrediënten:
- 4 zeebaarsfilets
- 1 courgette
- 1 venkel
- Handjevol olijven
- 1 citroen
- Rozemarijn, roze peperkorrels, olijfolie
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snijd de venkel en courgette in stukjes en leg ze in een ovenschaal.
- Leg de zeebaarsfilets op de groenten en voeg olijven, citroenpartjes en kruiden toe.
- Breng op smaak met peper en zout en besprenkel alles met olijfolie.
- Bak 20-25 minuten in de oven.
Laat het smaken, maar begin best bij bootverse zeebaars!
Ontdek het aanbod