Het grote, gelaagde smakenspektakel
Een zeevruchtenschotel biedt een breed palet aan smaken uit de zee, van de zilte frisheid van oesters over de verrassende textuur van wulken en tot het zoete vlees van langoustines en kreeft. Bovendien zorgt de combinatie van rauwe en gekookte zeevruchten voor een afwisselende textuur en smaak. Het maakt niet uit of je een doorgewinterde visliefhebber bent of voor het eerst een plateau de fruits de mer probeert, deze ervaring blijft je bij.
Een feest voor je tong, een plezier voor het oog
Een mooi opgemaakte zeevruchtenschotel is niet alleen een plezier voor de smaakpapillen, maar ook voor het oog. De schotel ligt vol met kleurige schaal- en schelpdieren, citroenpartjes en zeewier, dat het bijna zonde is om eraan te beginnen. Bovendien zorgt een zeevruchtenschotel voor een indrukwekkend middelpunt op tafel en biedt het je feest een instant wow-factor. Je gasten zullen gegarandeerd onder de indruk zijn, nog voor ze hun eerste hap nemen!
Het summum van slow food
Een zeevruchtenschotel dwingt je om tijd te nemen. Je eet niet gehaast; je prutst, kraakt en peutert. Iedereen neemt de tijd om kreeftenpoten te kraken, garnalen te pellen en schelpen te openen. Het resultaat? Een langgerekt diner waarbij je rustig de tijd neemt om te genieten van elke hap, waarbij de gesprekken als vanzelf op gang komen. Dat onthaastende ritme zet de toon voor een relaxte avond: dit is slow food op zijn best.
De kunst van het klungelen
We kunnen er niet omheen draaien: zelden is het eten van een zeevruchtenschotel eten een elegante aangelegenheid. Er wordt geknoeid, vingers worden nat en er kan al eens een stukje krab door de eetkamer worden gekatapulteerd. Maar net die kleine onhandigheden resulteren in plezier aan tafel. Het ijs is snel gebroken wanneer iedereen zit te prutsen met een schelp of probeert de perfecte techniek te vinden om alles uit de kreeftenpoten te halen. Lachsalvo’s gegarandeerd.
Gedaan met bivakkeren in de keuken
Als gastheer of gastvrouw wil je uiteraard imponeren met een feestelijke maaltijd. De vraag is of dit doel het wel waard is om de hele avond in de keuken moeten spenderen? Met een zeevruchtenschotel van de Vistrap hoef je je daar niet langer zorgen over te maken. Neen, voor jou wenden we onze liefde voor bootverse vis, schaal- en schelpdieren aan om een kant-en-klare 'plateau de fruits de mer' samen te stellen. Zo hoef je tijd noch gesprekken te missen, maar kan je keuvelen, kraken en smaken dat het een lieve lust is!
Bestel nu jouw zeevruchtenschotel bij de Vistrap
Zin in een feestmaal dat iedereen bijblijft? Zorg dan dat je niet achter het net vist, maar bestel nu al je zeevruchtenschotel bij de Vistrap. Wij zorgen ervoor dat alles bootvers en met zeeën van zorg wordt klaargemaakt. Wacht niet tot het laatste moment, want deze topper is enkel verkrijgbaar op bestelling.
Nieuwpoort
Ambachtstraat 13 - 8620 Nieuwpoort
Brugge
Kolvestraat 36 - 8000 Brugge
Oostende
Haringstraat 142 - 8620 Oostende
Openingsuren
Van maandag tot zaterdag: 10:00 – 13:00
Gesloten op zondag en feestdagen.
Sluitingsdagen
25 december en 01 januari