Winkelmandje is leeg

Zeebaars wild bruto

Onze wilde zeebaars wordt uitsluitend met de lijn opgevist door Nieuwpoortse vissers. De Nieuwpoortse zeebaars is bij de beste in z'n soort en dus een ware delicatesse. Daar zijn we trots op! Zeebaars heeft een zilverkleurige huid en stevig wit vlees met een delicate, zoete smaak. Het vlees is mager en sappig. Tussen januari en maart sluiten de vangsten voor 2 maanden, dat zorgt ervoor dat de zeebaars zich op zijn gemak kan voortplanten. Zeebaars kan gebakken worden op verschillende manieren en is zeer populair tijdens de zomer op de barbecue of in de oven met mediterrane kruiden en citroen.

Recepten met dit product

De filet is de het visvlees die van het bot gehaald is. Hier is vaak nog een graat aanwezig.
Panklaar is de brute vis die klaargemaakt wordt om te bereiden, met de middengraat nog aanwezig in de vis.
De haas is het dikste deel van de filet en is volledig graatloos.
De buikhaas is een graatloos deel van de vis die dik is, maar kleiner en minder dik dan de haas.
Moten is de brute vis die in stukken gesneden wordt.
De staart is het achterste deel van de filet. Dit is normaal graatloos.
Dit is het dunste deel van de filet. Dit is wat vettiger dan de rest van de filet en wordt vaak gebruikt om te paneren of voor bereidingen.

Dit artikel is momenteel niet beschikbaar.