Winkelmandje is leeg

Zalm Noors voorgefileerd

Onze zalm wordt gekweekt in netkooien tussen de wilde Fjorden in het noorden van Noorwegen. Daar krijgen ze veel weerstand van de zee met een stevig en smeuïg vlees als gevolg. Zalm is een forelachtige en wordt gebruikt in een breed scala aan gerechten. Hij kan gegrild, gebakken, gerookt of rauw in sushi en sashimi gegeten worden. Populair voor zowel dagelijkse maaltijden als feestelijke gelegenheden.

Recepten met dit product

De filet is de het visvlees die van het bot gehaald is. Hier is vaak nog een graat aanwezig.
Panklaar is de brute vis die klaargemaakt wordt om te bereiden, met de middengraat nog aanwezig in de vis.
De haas is het dikste deel van de filet en is volledig graatloos.
De buikhaas is een graatloos deel van de vis die dik is, maar kleiner en minder dik dan de haas.
Moten is de brute vis die in stukken gesneden wordt.
De staart is het achterste deel van de filet. Dit is normaal graatloos.
Dit is het dunste deel van de filet. Dit is wat vettiger dan de rest van de filet en wordt vaak gebruikt om te paneren of voor bereidingen.

Dit artikel is momenteel niet beschikbaar.