Winkelmandje is leeg

Tong bruto

Onze tong wordt hoofdzakelijk gevangen met sleepnetten door Belgische vissers aan de kustlijn van de Noordzee. Tongen zijn platvissen met een fijne textuur. Het vlees is wit en zeer zacht. Ze zijn zeer populair in België, vaak gebakken in boter (meunière) of gegrild. Ze zijn een favoriet in visrestaurants langs de Belgische kust.

Recepten met dit product

Kies je stuk

Aantal

 

Totaal (Indicatief )

  €*

De filet is de het visvlees die van het bot gehaald is. Hier is vaak nog een graat aanwezig.
Panklaar is de brute vis die klaargemaakt wordt om te bereiden, met de middengraat nog aanwezig in de vis.
De haas is het dikste deel van de filet en is volledig graatloos.
De buikhaas is een graatloos deel van de vis die dik is, maar kleiner en minder dik dan de haas.
Moten is de brute vis die in stukken gesneden wordt.
De staart is het achterste deel van de filet. Dit is normaal graatloos.
Dit is het dunste deel van de filet. Dit is wat vettiger dan de rest van de filet en wordt vaak gebruikt om te paneren of voor bereidingen.

Dit artikel is momenteel niet beschikbaar.