Winkelmandje is leeg

Rog voorgefileerd

Onze rog is afkomstig uit de Noordzee en wordt gevangen met sleepnetten. Het is een kraakbeenachtige vis, net zoals haaien. Rogvleugels zijn een ware delicatesse. Ze hebben een zachte, gelatineachtige textuur en een hartige smaak met een zoete toets. Het vlees is wit en schilferig. Vaak gebakken en geserveerd met kappertjes en boter. De prijzen van rog zijn onvoorspelbaar en zeer volatiel. We raden aan deze te kopen wanneer er grote verse aankomst is.

Recepten met dit product

Kies je stuk

Artikel

Aantal

 

Bewerking

Totaal (Indicatief )

  €*

De filet is de het visvlees die van het bot gehaald is. Hier is vaak nog een graat aanwezig.
Panklaar is de brute vis die klaargemaakt wordt om te bereiden, met de middengraat nog aanwezig in de vis.
De haas is het dikste deel van de filet en is volledig graatloos.
De buikhaas is een graatloos deel van de vis die dik is, maar kleiner en minder dik dan de haas.
Moten is de brute vis die in stukken gesneden wordt.
De staart is het achterste deel van de filet. Dit is normaal graatloos.
Dit is het dunste deel van de filet. Dit is wat vettiger dan de rest van de filet en wordt vaak gebruikt om te paneren of voor bereidingen.

Dit artikel is momenteel niet beschikbaar.