Winkelmandje is leeg

Makreel bruto

In de winter worden onze makrelen gevangen door Belgische vissers. Makreel is een baarsachtige, gestreepte vis met een zilverkleurige buik en een krachtige, rijke smaak. Het vlees is stevig en vet, wat het perfect maakt voor roken. In de zomer is de makreel in de Noordzee te klein voor consumptie, dan wordt hij aangekocht bij Spaanse vissers. In de zomer is makreel namelijk zeer populair op de grill of in salades.

Recepten met dit product

Kies je stuk

Artikel

Aantal

 

Totaal (Indicatief )

  €*

De filet is de het visvlees die van het bot gehaald is. Hier is vaak nog een graat aanwezig.
Panklaar is de brute vis die klaargemaakt wordt om te bereiden, met de middengraat nog aanwezig in de vis.
De haas is het dikste deel van de filet en is volledig graatloos.
De buikhaas is een graatloos deel van de vis die dik is, maar kleiner en minder dik dan de haas.
Moten is de brute vis die in stukken gesneden wordt.
De staart is het achterste deel van de filet. Dit is normaal graatloos.
Dit is het dunste deel van de filet. Dit is wat vettiger dan de rest van de filet en wordt vaak gebruikt om te paneren of voor bereidingen.

Dit artikel is momenteel niet beschikbaar.