Winkelmandje is leeg

Leng voorgefileerd

Onze leng, lijngevangen in de ijskoude wateren van Noorwegen en IJsland, biedt een stevige, witte structuur die populair is in Belgische gerechten zoals waterzooi. Deze vis is veelzijdig en past perfect in zowel traditionele als moderne recepten. Wist je dat leng tot wel 2 meter lang kan worden?

Recepten met dit product

Kies je stuk

Aantal

 

Totaal (Indicatief )

  €*

De filet is de het visvlees die van het bot gehaald is. Hier is vaak nog een graat aanwezig.
Panklaar is de brute vis die klaargemaakt wordt om te bereiden, met de middengraat nog aanwezig in de vis.
De haas is het dikste deel van de filet en is volledig graatloos.
De buikhaas is een graatloos deel van de vis die dik is, maar kleiner en minder dik dan de haas.
Moten is de brute vis die in stukken gesneden wordt.
De staart is het achterste deel van de filet. Dit is normaal graatloos.
Dit is het dunste deel van de filet. Dit is wat vettiger dan de rest van de filet en wordt vaak gebruikt om te paneren of voor bereidingen.

Dit artikel is momenteel niet beschikbaar.