Winkelmandje is leeg

Haring bruto

Onze verse haring wordt uitsluitend opgevist met sleepnetten door Belgische vissers. Onze vissers vangen die in het najaar, wanneer ze op hun dikst zijn. In het voorjaar vindt men vooral kleinere magere haring. De jonge haringen trekken richting Noorwegen rond de maanden mei en juni, alvorens zich voort te planten. Dan hebben ze een hoog vetgehalte en worden ze verwerkt tot maatjes. Haring is een zilverkleurige vis en heeft een zachte textuur en een rijke, vette smaak.

Recepten met dit product

Kies je stuk

Artikel

Aantal

 

Totaal (Indicatief )

  €*

De filet is de het visvlees die van het bot gehaald is. Hier is vaak nog een graat aanwezig.
Panklaar is de brute vis die klaargemaakt wordt om te bereiden, met de middengraat nog aanwezig in de vis.
De haas is het dikste deel van de filet en is volledig graatloos.
De buikhaas is een graatloos deel van de vis die dik is, maar kleiner en minder dik dan de haas.
Moten is de brute vis die in stukken gesneden wordt.
De staart is het achterste deel van de filet. Dit is normaal graatloos.
Dit is het dunste deel van de filet. Dit is wat vettiger dan de rest van de filet en wordt vaak gebruikt om te paneren of voor bereidingen.

Dit artikel is momenteel niet beschikbaar.