Winkelmandje is leeg

Kabeljauw voorgefileerd

Onze kabeljauw wordt lijngevangen in de wilde, koude wateren in het Hoge Noorden. Kabeljauw is een favoriet in België vanwege zijn grote, witte en stevige filets. De vis heeft een milde, zoete smaak en is veelzijdig in gebruik. Hij is op z'n best tussen januari en april en wordt dan ook vaak gevangen, met goedkope prijzen als gevolg.

Recepten met dit product

De filet is de het visvlees die van het bot gehaald is. Hier is vaak nog een graat aanwezig.
Panklaar is de brute vis die klaargemaakt wordt om te bereiden, met de middengraat nog aanwezig in de vis.
De haas is het dikste deel van de filet en is volledig graatloos.
De buikhaas is een graatloos deel van de vis die dik is, maar kleiner en minder dik dan de haas.
Moten is de brute vis die in stukken gesneden wordt.
De staart is het achterste deel van de filet. Dit is normaal graatloos.
Dit is het dunste deel van de filet. Dit is wat vettiger dan de rest van de filet en wordt vaak gebruikt om te paneren of voor bereidingen.

Dit artikel is momenteel niet beschikbaar.