Winkelmandje is leeg

Schelvis voorgefileerd

Onze schelvis wordt lijngevangen in de wilde wateren van Noorwegen en IJsland. Daar wordt schelvis groot door de wilde zee en de overvloed aan voeding. Schelvis is een kabeljauwachtige en is een witte vis met een mildere smaak en een zachte textuur. Het vlees is wit en schilferig.

Recepten met dit product

Artikel

Aantal

 

Totaal (Indicatief )

  €*

De filet is de het visvlees die van het bot gehaald is. Hier is vaak nog een graat aanwezig.
Panklaar is de brute vis die klaargemaakt wordt om te bereiden, met de middengraat nog aanwezig in de vis.
De haas is het dikste deel van de filet en is volledig graatloos.
De buikhaas is een graatloos deel van de vis die dik is, maar kleiner en minder dik dan de haas.
Moten is de brute vis die in stukken gesneden wordt.
De staart is het achterste deel van de filet. Dit is normaal graatloos.
Dit is het dunste deel van de filet. Dit is wat vettiger dan de rest van de filet en wordt vaak gebruikt om te paneren of voor bereidingen.

Dit artikel is momenteel niet beschikbaar.